sunnuntai 10. tammikuuta 2021

30. Valmentautumista

Tyler ja Forever Shine ottivat 1.1.2021 osaa Deadwood Rangersissa järjestettyyn valmennukseen kilpaileville ratsukoille. Valmentajana toimi Avery Stables.

Valmennuksen aiheena olivat täsmälliset siirtymiset sekä suora hevonen, mikä mahdollisti hyvin eri lännenratsastuksen lajeissa ja tasoilla kilpailevien ratsukoiden treenaamisen omalla tasollaan. Harjoituksia sovellettiin vähän eri ratsukoille sopiviksi, mutta alkutunnin kaikki työskentelivät käynnissä ja ravissa, lopputunnista mukaan lisättiin myös laukkaaa pääasiassa siirtymisten muodossa. Suoruuden harjoittelua tehostettiin hyödyntämällä keskihalkaisijaa sekä uran ulkopuolella liikkumista.

Sekä Tylerillä että Forever Shinella oli tänään melko heikko päivä, mikä näkyi ratsukon yhteisenä alisuoriutumisena heidän tavalliseen tasoonsa verrattuna. Tamma otti aluksi melkoisia spurtteja laukannostoissa, ja Tyler jäi kyydissä haaveilemaan jostakin aivan muusta kuin nykyhetkestä. Suoruus ratsukolla sentään oli melkein kunnossa, mutta mikään muu ei sitten vaikuttanutkaan tänään onnistuvan kohtuullista paremmin. Erityisesti ongelmia oli laukannostoissa ja hidastamisessa laukasta alaspäin.

Valmennuksen loppuvaiheessa siirtymiset onnistuivat kohtuullisesti, mutta ratsukko ei selvästi ollut lähelläkään parasta virettä tänään. Kotiohjeeksi ratsukko saakin käydä päästelemässä vähän höyryjä ulos molemmista vaikkapa jossakin mukavalla laukkasuoralla, minkä jälkeen hevoselle varmasti tekisi myös hyvää lepopäivä tai pari ennen seuraavia koetoksia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blue ei ollut todellakaan missään kauniissa kasvunvaiheessa. Vaikka nuori mustangitamma olikin kasvanut suhteellisen tasaisesti, oli sekin k...